top of page
Zoeken
  • hderore

Scotland, here we come...
Het is werkelijk een droom die uitkomt. Schotland...al jaren wil ik er naartoe en volgende zondag (toevallig mijn verjaardag) is het zover. Met de boot van IJmuiden naar Newcastle. Van daaruit rijden we dan in ons Fiatje 500 rechtstreeks naar het prachtige Edinburgh. Om daarna de ruïne van het 16e eeuwse St Andrews Castle te bezoeken. Van daaruit trekken we dan meer noordelijk naar het prachtige Schiereiland Fife en zo naar Perth en Pitlochry, waar elk jaar de Highland Games worden gehouden en daarna rijden we naar Blair Castle. (Hopelijk is the Blair Witch niet van de partij) en daarna...ach teveel om op te noemen, en allemaal even prachtig. Ik gebruik hier meermaals het woord prachtig omdat iedereen het zegt, en ik het eveneens kan waarnemen op de vele afbeeldingen die Google rijk is. Ik heb nog niemand gesproken die Schotland niet de moeite waard vond. Ok, het is eind april en eigenlijk nog net even buiten het ideale seizoen. Straks strompelen we elke dag doorweekt en verkleumd terug naar ons hotel. Je kan er vier seizoenen beleven op één dag, vertelde ons iemand en hij sprak niet over Vivaldi. Maar het schrikt ons niet af. Waarom zou het ook? We zitten nog steeds in Europa, of net niet...welles, nietes...het is best ingewikkeld, maar Tommy en ik hebben er keiveel zin in. Zolang we het links rijden maar overleven. Ach, Queen zong ooit: "Who wants to live forever?" Een kanjer van een nummer. De tranen springen in mijn ogen als ik er naar luister. Vooral als ik er de scène uit de film aan koppel. Highlander. Hoe toevallig is dit. "There can be only one", riep Connor Macleod toen hij Juan Sanchez Villa-Lobos Ramirez versloeg. En daarna nog vele anderen. The Kurgan was mijn favoriet. Prachtig hoe een soort van veiligheidsspelden zijn hoofd en zijn romp bijeen hielden. Maar ik weet het... ik dwaal af. Mijn fantasie gaat op de loop. The Kurgan ga ik daar in het beroemde Isle Of Skye niet tegen het gehavende lijf lopen, en misschien maar goed ook. Als ik iedereen mag geloven is Schotland uniek. Dus ja: "There can be only one!"

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Soms is het leven één roze bril. Dan zie je de zon op de kleurloze achtergeveltjes al van zodra je je ogen 's morgens opent. De schoot waarin je geborgenheid vindt, is warm en uitnodigend en voor een

D-Day

bottom of page